top of page

Einde Cursus Catholicism

Op dinsdag 14 februari was de laatste avond van de cursus Katholicisme. Deze cursus bestond uit tien bijeenkomsten waarin we de tien afleveringen van Catholicism hebben gekeken.


Op dinsdag 14 februari was de laatste avond van de cursus Katholicisme. Deze cursus bestond uit tien bijeenkomsten waarin we de tien afleveringen van Catholicism hebben gekeken van father Robert Barron, inmiddels bisschop in de Verenigde Staten. Deze afleveringen zijn werkelijk “een unieke reis door de wereld van het katholieke geloof”. Het doel van deze films is namelijk de fundamenten van ons geloof beter te begrijpen door de uitstekende uitleg van father Robert gecombineerd met prachtige beelden vanuit heel de wereld, en het getuigenis van vele katholieken. De thema’s waren bijvoorbeeld het mysterie van God; Jezus, God en mens; de Kerk; Liturgie en Eucharistie; de rol van Moeder Maria; het gebed en het eeuwig leven.


In veel parochies in de Verenigde Staten en Nederland is deze cursus bekeken; en zo is pater Diego er vorig jaar ook mee begonnen in het Klaverblad. Er waren deelnemers vanuit al onze parochies, hetgeen heel erg fijn was. Eén van de thema’s die ons echt bezig heeft gehouden was: kunnen wij heiligen worden? Het kan een beetje raar klinken, maar toch moeten we ja-knikkend antwoorden. Ieder van ons wordt geroepen door God om heilig te zijn. Heilig zijn betekent niet grote wonderen doen of de foutloze mens willen zijn, maar Christus toelaten in ons leven en in Hem leven. Het betekent God boven alles lief te hebben en onze naasten als onszelf, net zoals Jezus ons dat geleerd heeft. Ons leven helemaal aan God toevertrouwen, met zijn genade meewerken om werkelijk Jezus in ons te laten leven, dat is het stappenplan. Het dagelijks gebed is natuurlijk het vertrekpunt. En de sleutel tot heiligheid is hét willen!


Heilig zijn betekent niet grote wonderen doen of de foutloze mens willen zijn, maar Christus toelaten in ons leven en in Hem leven.

Veel dank aan pater Diego de initiatiefnemer, aan al diegene die klaar stonden om de koffie en thee te maken, en vooral veel dank aan alle deelnemers! Het was heel erg leuk om samen te komen om te spreken over het geloof en hoe we dat dagelijks kunnen beleven. We zullen nog een paar keer samen komen om enkele thema’s te bespreken; we houden u op de hoogte.


Pater Esko Kissboat en Pastor Ans Dekker

Comments


bottom of page