top of page

Bavokoor

Finding Inspiration in Every Turn

Kom meezingen in het Bavokoor

Het Bavokoor is in 1967 op verzoek van pastoor Pouw opgericht onder leiding van Nico Smit. Vanaf het begin was het koor opgezet om de liturgie met Nederlandstalige muziek te verzorgen. Tegenwoordig zingt het koor naast Nederlandstalige muziek ook af en toe in het Latijn, Engels, Duits of Frans. Na 12 jaar is de muzikale leiding overgegaan naar Siem Groot. Na 7 jaar werd het weer overgenomen door Frank van Rooyen. De laatste 24 jaar (tot juli 2013) werd het koor gedirigeerd door Ria Smit onder supervisie van Joop van Goozen (aan het orgel). Sinds september 2013 stond het koor onder leiding van Gonny van der Maten, maar sinds september 2014 overgenomen door de energieke en enthousiaste dirigent Rob Draijer (website: De Muzikale Vrijheid) met aan het orgel Wim Rijkhold Meesters.

 

Het Bavokoor zingt ongeveer 3x per maand op zondagochtend en op de meeste hoogtijdagen (zie rooster parochie).

 

U kunt zelf ook onderdeel worden van ons koor. Het kan u heel veel plezier, gezelligheid en sociale contacten opleveren en daarbij is zingen ook nog goed voor uw gezondheid! Het Bavokoor is een enthousiast gemengd koor en vierde in november 2017 zijn 50 jarig bestaan. Het telt momenteel 34 enthousiaste vaste koorzangers en een aantal vaste gastzangers, die het leuk vinden ons koor te versterken met de Kerst, Pasen en tijdens speciale gelegenheden.

 

Wij willen het Bavokoor graag op sterkte houden en zijn daarom op zoek naar nieuwe leden zowel mannen (tenoren en bassen zijn heel erg welkom!) als vrouwen die van mooie en inspirerende muziek houden. U kunt zich ook alleen voor projecten als gastzanger aanmelden. U oefent dan ca. 6 weken voor die gelegenheid mee met het Bavokoor. Wij hebben tegenwoordig de mogelijkheid om nieuwe muziek in te studeren met behulp van MP3’s, die onze dirigent maakt. Deze worden op onze ledensite gezet, zodat instuderen wellicht wat sneller en makkelijker gaat. Het is natuurlijk ook een kwestie van meegroeien in ons koor. Je hoeft niet alles meteen mee te kunnen zingen.

 

Onze repetities zijn in principe op de dinsdagavonden van 20.00 tot 22.00 uur (met een korte koffie of theepauze) in onze kerk. We worden tijdens de repetities altijd met het orgel begeleid. U bent van harte welkom om een paar proefrepetities mee te maken.

 

Voor meer info of aanmelding kunt u bellen met Agnes Martens (voorzitter): tel. 023-5280895

Het bestuur van het Bavokoor bestaat uit:

Functie                   Naam                       E-mail                                                     Telefoon       

Voorzitter               Agnes Martens      agnes.martens65@gmail.com         023 5280895

Secretaris               Fried Jansen          friedjansen@outlook.com                 023 5286267

Penningmeester   Hans Baars            jabaars33@gmail.com                        023 5476527

 

Overige bestuursleden:

 

Naam                       E-mail                                                    Telefoon       

Rie Meijer               ljgmeijer@hetnet.nl                            023 5280929

Thea Cuppen         theacuppen@kpnmail.nl                   023 5284543

Ria Smit                  bergwillema@icloud.com                 023 5292291

 

Dirigent                                                                                                          

Rob Draijer             robdraijer@gmail.com                        0252 516796

De contributie bedraagt € 30,- per jaar (voor attenties bij ziektes en feesten).

 

 

bottom of page