top of page

wo 27 dec

|

Alle drie de kerken

Zegening van de kerstkindjes

In alle drie de kerken van onze parochies.

Zegening van de kerstkindjes
Zegening van de kerstkindjes

Tijd en locatie

27 dec 2023, 19:00 – 28 dec 2023, 19:00

Alle drie de kerken, Heemstede, Nederland

Informatie

Paus Paulus VI (paus van 1963-1978) heeft het gebruik ingesteld dat de beeldjes van het Jezus-Kind voor de kerstkribben in de kerk kunnen worden gezegend. In Rome worden voor deze zegening kinderen uit alle parochies van de stad uitgenodigd bij de Sint Pieter. Op vele andere plaatsen is dit gebruik overgenomen.

Ook wij in het Klaverblad hebben vorig jaar in de kerk van de H. Bavo de kerstkindjes die u mee mocht brengen van thuis, samen met het kerstkind voor de stal van de kerk gezegend. Dit jaar, bij gelegenheid van het feit dat de traditie van het opbouwen van een kerststal dit jaar precies 800 jaar geleden door Sint Franciscus is begonnen, willen we het graag in alle drie de kerken doen.

Daarom nodigen we alle parochianen uit om op zondag 17 december hun beeldje van het kindje Jezus mee te nemen naar de kerk. We kunnen ze aan het aan het begin van de viering in de stal leggen en aan het eind van de viering zegenen we alle Jezus-kindjes met een gebed en wijwater. We bidden daarbij dat het beeldje vreugde zal brengen in jullie gezinnen en dat de uitbeelding van de Menswording -die ons stalletje is- het geloof van de volwassenen en de kinderen zal ondersteunen. We hopen dat velen van u aan deze oproep gehoor zullen geven, vooral in de familieviering in de H. Bavo.

Het pastoresteam.

Deel dit evenement

bottom of page